Visszatértünk…de mielőtt belekezdenék ebbe az isteni finom receptbe, egy pár mondatot szeretnék írni az elmúlt 1-2 hónapunkról. Sokan jelezték, hogy szeretnék, ha raknánk fel receptet. Az utolsó bejegyzésünk júliusban került fel az oldalra, azóta kicsit felfordult a kis családunk élete. Mindenki sokkal fáradtabb, mint akkor, mindenki veszített jó néhány kilót, és szerzett néhány kis táskát a szeme alá J. Igen fáradtak vagyunk, átköltözött a boltunk, reggel, délben, este 2-3 helyen, munkahelyen álljuk meg a helyünket, és minden egyes nap úgy sétáltunk haza zárás után a boltból, hogy ma feldobunk egy receptet. A hétvégék is nagyon húzósak voltak, ha pedig szusszantunk egy kicsit, örültünk, hogy nem kell gondolkodnunk, csak nézünk ki a fejünkből. J Na de most visszatérünk, és igyekszünk tartani most már a heti 1-2 bejegyzést, ha kell éjjel 2 és 3 óra között sziporkázunk, és ötletelünk a receptekkel.

Mi lehetne aktuálisabb októberben egy sütőtökös receptnél? Na igen, sokan megsütjük, sőt mi muffint is szoktunk belőle készíteni, de ilyen formában most próbáltuk először. A töltött gomba mindenki számára ismert, ki így, ki úgy készíti, de nagyon sokan szeretik. Én évekig nem szerettem, pedig élek-halok a gombáért, de valamiért ez a töltött gomba téma nekem nem nagyon jött be. Most viszont édesanyám másképp készítette – vagy csak nagyon éhes voltam J – de nagyon ízlett, és sajnáltam, hogy olyan hamar elfogyott. Ez egy nagyon egyszerű recept, és ezt úgy írom, hogy az étel elkészítésében én is részt vettem, tehát bárki másnak is menni fog.

Próbálják ki, süssék-főzzék meg, és egyenek egy nagyon finomat.

A hozzávaló zöldségeket pedig megtalálják webshopunk kínálatában.

HOZZÁVALÓK: 5 FŐRE

ELKÉSZÍTÉS: 1 ÓRA 30 PERC

A töltött gombához:

A sütőtökös zöldségraguhoz:

A rizshez:

  • 3 dl-es bögrényi mosott rizs
  • 6 dl forró víz
  • 4 evőkanál napraforgó olaj
  • 1 marék tökmag

bors

Elkészítés:

A 4 tojást megfőzzük, a gombákat megtisztítjuk (a szárát se dobjuk ki, mert azt is fel fogjuk használni a töltelékhez). A hagymát felkarikázzuk, és egy kis zsiradékon megpároljuk. A gomba szárát apróra daraboljuk, hozzáadjuk a hagymához, sózzuk, borsozzuk. A kakukkfüvet vagy a petrezselyem zöldet apró darabokra vágjuk, és a megpárolódott hagymás-gombához adjuk. A tojást megtisztítjuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a hagymás-gombát, a kicsi nyers tojást ráütjük, és jól összedolgozzuk. Ha nem elég sós-borsos, akkor utólag még fűszerezzük. A megtisztított gombákba beletöltjük. A szeletelt bacon szalonnákat megfelezzük, és mindegyik gombafejre X alakot formázva ráhelyezzük. Egy jénai tálba helyezzük, a töltött felével felfelé, és meglocsoljuk a száraz fehérborral és előmelegített 190-200 fokos sütőben szép pirosra sütjük.

A raguhoz megtisztítjuk, felkockázzuk a tököt. Egy kis felforrósított olívaolajon rázogatva roppanósra pároljuk. Kivesszük a serpenyőből, félretesszük. A sárgarépát meghámozzuk, a töknél jóval kisebb kockákra vágjuk, a padlizsánt szintén. A lilahagymát is feldaraboljuk, az angol zellert pedig felkockázzuk. A chilit vékonyan felkarikázzuk. Öntünk még egy kis olajat a serpenyőbe, és puhulási sorrendben beletéve, megpároljuk a többi zöldséget is. Végül hozzáforgatjuk a tököt és a forró vízben hirtelen előfőzött brokkolit, pár percig együtt pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk.

A rizst pedig az előző receptünk szerint – természetesen tojás nélkül – tökmagosan úgy készítjük el, hogy a tökmagot, száraz serpenyőben a rizshez történő hozzáforgatás előtt megpirítjuk.

recept forrása: Saját recept

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás