Sokaknak nem kedvence a csirkeszárny, főleg a gyerekeknek, mi valamiért úgy vagyunk összerakva, hogy inkább rajongunk a száraz csirkemellért, mint bármely más részéért. Ezzel a recepttel viszont édesanyám azt is elérte, hogy a csirkeszárnyat is szívesen együk. Azért szeretjük, mert jó szaftos, és nagyon ízes. Zöldséges üvegtésztával, illetve tojásos rizzsel is szokta készíteni. Szerintem egy vasárnapi ebédre ez tökéletes fogás lehet bármelyik család számára. Én már alig várom, hogy megint elkészítse, mert nem lehet betelni vele.

Ha kedvet kaptak volna hozzá, próbálják ki mindenképpen, ha pedig friss hozzávalókat szeretnének hozzá, akkor vásároljanak nálunk!

Jó étvágyat kívánunk!

HOZZÁVALÓK: 4 FŐRE

ELKÉSZÍTÉS: 75 PERC

A csirkeszárnyhoz:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 1 kg vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 db bazsalikomlevél
  • 1 kis csokor zellerlevél
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál csiliszósz
  • 1 kisebb répa
  • 1/3 póréhagyma
  • só,bors
  • olívaolaj

A rizshez:

  • 4 evőkanál napraforgó olaj
  • 3 dl-es bögrényi mosott rizs
  • 6 dl forró víz
  • 6 db tojás

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk. Olívaolajat öntünk a wokba, és beledobjuk a hagymát. Elkezdjük melegíteni, majd hozzáadjuk a karikára vágott répát, póréhagymát és az apró csíkokra vágott zellerlevelet, bazsalikomot. Egy tálba belenyomjuk a fokhagymát, és beletesszük a barna cukrot, a mustárt, a ketchupot, a szójaszószt, a balzsamecetet, a csiliszószt, ízlés szerint sót, borsot, és jól összekeverjük. A csirkeszárnyakat kettévágjuk, és a csontokról felhúzogatjuk a bőrt, mintha kis mini combok lennének. Majd bekenjük őket a ketchupos páccal. Belerakjuk a wokba és lefedjük, hogy megpárolódjanak. Ezután a fedőt levéve megpirítjuk a külsejét is. A család viszont jobban szereti a fedő levétele után tepsibe rakni és 190-200 fokon meggrillezni, hogy igazán ropogós és piros legyen.

2 evőkanál olajon megpirítjuk a rizst, körülbelül 3 percen keresztül folyamatosan kevergetjük, majd felöntjük forró vízzel, megsózzuk, megkeverjük és fedő alatt közepes lángon körülbelül 12 percig főzzük. Egy nagy serpenyőben vagy wokban 1 evőkanál olajon átforgatjuk a főtt rizst. A közepébe mélyedést készítünk, majd beleöntünk 1 teáskanál olajat és a mélyedésbe öntjük a felvert tojásokat. Addig kevergetjük a mélyedésen belül, amíg majdnem teljesen megszilárdul, majd a rizzsel alaposan elkeverjük és további 2 percig pirítjuk.

 

recept forrása: Saját recept

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás