Zellerkrémleves

A zellerrel nekem elég furcsa a „viszonyom”. Sokáig nem szerettük egymást, majd egyszer anyukám a brassóiba nem csak borsót és sült krumplit rakott, hanem készített hozzá a sütőben zellerkockákat is. Abban a pillanatban átértékeltem a brassóihoz, és a zellerhez való hozzáállásomat! Innen pedig már egyenes út vezetett a zellerkrémleves imádatomhoz, ami a mai napig töretlen!

Próbálják ki bátran, jó étvágyat kívánunk hozzá!

A hozzávalókat pedig megtalálják a webshopunk kínálatában.

HOZZÁVALÓK: 4 FŐRE

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 60 PERC

Elkészítés:

A vajat megolvasztjuk, a felkockázott zellert hozzáadjuk és karamellizáljuk, mikor már majdnem kész, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, és a felkockázott krumplit, majd ezekkel együtt is tovább karamellizáljuk.

Amikor megkaramellizálódtak a hozzávalók, felengedjük vízzel, vagy húsalaplével. Sózzuk, borsozzuk, és adunk hozzá egy kevés delikátot. Puhára főzzük a hozzávalókat, majd leszűrjük, turmixoljuk, visszahelyezzük az alaplébe, felforraljuk és tejszínnel, vagy tejjel felöntjük, majd újból felfőzzük.

A kenyeret felkockázzuk, és sütőben megpirítjuk.

Sajtot reszelünk a sajtchipshez, és a hagymakrémleves receptjénél leírt módon elkészítjük.

 

recept forrása: Saját recept