A zellerrel nekem elég furcsa a „viszonyom”. Sokáig nem szerettük egymást, majd egyszer anyukám a brassóiba nem csak borsót és sült krumplit rakott, hanem készített hozzá a sütőben zellerkockákat is. Abban a pillanatban átértékeltem a brassóihoz, és a zellerhez való hozzáállásomat! Innen pedig már egyenes út vezetett a zellerkrémleves imádatomhoz, ami a mai napig töretlen!
Próbálják ki bátran, jó étvágyat kívánunk hozzá!
A hozzávalókat pedig megtalálják a webshopunk kínálatában.
HOZZÁVALÓK: 4 FŐRE
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 60 PERC
- 4 dkg vaj
- 2 nagy zellergumó
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 közepes burgonya
- 2 szelet kenyér felkockázva
- 1,5-2 dl tej/tejszín
- sajt
- só, bors, delikát
Elkészítés:
A vajat megolvasztjuk, a felkockázott zellert hozzáadjuk és karamellizáljuk, mikor már majdnem kész, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, és a felkockázott krumplit, majd ezekkel együtt is tovább karamellizáljuk.
Amikor megkaramellizálódtak a hozzávalók, felengedjük vízzel, vagy húsalaplével. Sózzuk, borsozzuk, és adunk hozzá egy kevés delikátot. Puhára főzzük a hozzávalókat, majd leszűrjük, turmixoljuk, visszahelyezzük az alaplébe, felforraljuk és tejszínnel, vagy tejjel felöntjük, majd újból felfőzzük.
A kenyeret felkockázzuk, és sütőben megpirítjuk.
Sajtot reszelünk a sajtchipshez, és a hagymakrémleves receptjénél leírt módon elkészítjük.
recept forrása: Saját recept