Sztroganov csirke spagettivel

Nagyon szeretem ezt az ételt, egyszerre krémes, savanyú, rengeteg íz van benne, mégis minden harmonizál egymással. Anya már hosszú évek óta készíti, és mikor először megfőzte nekünk, képes volt borsót rakni bele. Ezt azért írom így, mert az eredeti receptben valóban van borsó, de a Vida-féle recept nem tartalmazhat borsót, mert ugyanis én ki nem állhatom – bár azt hozzátenném, hogy valamilyen teljesen érthetetlen módon a borsófőzeléket szeretem. Az volt az első és utolsó alkalom, hogy borsó került a sztroganovunkba.

Szerintem ez egy nagyon egyszerű, és ízletes étel, mindenképpen ajánlom, hogy ha szimpatikus Önöknek, akkor próbálják ki, akár borsóval, akár anélkül. De azért én inkább a borsótlan verziónál maradok.

A friss, és kifogástalan minőségű hozzávalókat pedig vásárolják meg webshopunkban!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

HOZZÁVALÓK: 4 FŐRE

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 60 PERC

  • 40 dkg csirkemell
  • 30 dkg gomba
  • 5 db közepes csemege uborka
  • 3 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál olaj
  • 60 gramm natúr joghurt
  • 1 dl főzőtejszín
  • 25 dkg spagetti tészta
  • ízlés szerint dijoni mustár
  • 1 evőkanál liszt
  • reszelt sajt
  • só, bors

Elkészítés:

A csirkemellet felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a liszttel. A vaj felén és egy evőkanál olajon aranyszínűre pirítjuk magas lángon. Kiszedjük egy tányérra, és ugyanebben a serpenyőben a maradék vajon és az olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, átforgatjuk vele, majd hozzáadjuk az apróra vágott gombát. Ha a gomba megdinsztelődött sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a joghurtot és a tejszínt, visszarakjuk a húst, és az apróra vágott csemege uborkát.

Mindeközben pedig a tésztát sós vízben megfőzzük.

 Reszelt sajttal megszórva tálaljuk.  

 

recept forrása: Saját recept