A kedves olvasóinknak be kell vallanom valamit, mióta kitaláltuk, hogy recept oldalunk is lesz, megnőtt a főnökeim száma. Jelenleg nem csak a munkahelyen vannak feletteseim, de már itthon is. Parancsba lett adva a recept írás, és nahát-nahát megint itt egy 🙂 Nehéz erről az ételről írnom, mivel édesség, ezért szintén nem a szívem csücske, úgyhogy fülbe zene benyomva, szem lecsukva, várom az ihletet :). Egyetlenegy kapcsolatom van ezzel az étellel…minden hasonló korú vagy idősebb ember szerintem rávágná mi az. A magyar filmtörténet egyik gyöngyszeme az Indul a bakterház. Ki ne emlékezne a film csúcspontjára, a szilvásgombóc-csatára? Bármikor eszek szilvás gombócot inkább megdobálnék vele valakit, de csak legyűröm! 🙂 Viccet félretéve, a sors furcsa fintora, hogy amint megettük az ebédet, felmentem facebookra és bedobott nekem véletlenszerűen egy Indul a bakterház best of videót, mi ez, ha nem jel, hogy nekem írnom kell?!

A mi gombócaink valamivel csinosabbak, mint a filmben, és biztos vagyok benne, hogy finomabbak is. Úgyhogy ha netalán tán szeretik a szilvás gombócot, vagy csak dobálóznának vele, akkor nyugodtan készítsék el a mi receptünk alapján!

Vásárolják meg a hozzávalókat a webshopunkban, és fogyasszák egészséggel!

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Headline_Widget”][/siteorigin_widget]

A krumplis tésztához:

További hozzávalók:

Elkészítés:

A krumplis tészta elkészítése:

A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még forrón áttörjük. Ha kihűlt összedolgozzuk a liszttel, a tojással, a zsírral vagy az olvasztott vajjal és megsózzuk. A masszát jól összegyúrjuk, a végén egyenletesnek és kissé ruganyosnak kell lennie a tésztának. Kb. 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk, felkockázzuk és a közepére halmozzuk a lekvárt, vagy a szilvát. Egész szilva esetén, félbevágjuk és a közepére helyezünk egy kockacukrot és megszórjuk egy pici fahéjjal. Majd gombócokat formálunk belőle.

Bő, lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük, majd még forrón vagy a pirított zsemlemorzsába, vagy a cukrozott darált dióba forgatjuk.

Amennyiben zsemlemorzsát használunk hozzá, azt a következőképpen készítjük el:

Olajon, lassú tűzön, folyamatosan kevergetve megpirítjuk a zsemlemorzsát. Mikor megpirult egy vaníliás cukrot adunk hozzá, majd a tűzről levéve, kevés vízzel hígítjuk. Visszatesszük a tűzre, átforgatjuk. A végén kristálycukorral lehet még édesíteni.

recept forrása: Saját recept

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás