Spenótfőzelék a klasszikus buggyantott tojással

Anyukám viszonylag sokszor készít spenótfőzeléket, és én annyira imádom az illatát. Nem tudom Önök hogy vannak vele, de nekem több olyan étel is van amit imádok szagolgatni, de már megízlelni nem annyira. Eddig az estéig a spenóttal is ilyen volt a viszonyom, viszont ma úgy éreztem, hogy a buggyantott tojást nem hagyhatom ki, így hát nincs más hátra, mint előre, főzeléket is enni kell. Többször kóstoltam már, de mindig elhúztam a számat, ma este ez megváltozott. Nem tudom mi történhetett, de olyan jóízűen ettem, hogy elmondhatom, megváltozott a spenóthoz való hozzáállásom.

Ha valaki ugyanígy érez a spenót iránt, és ha nem hiszi el, hogy meg lehet szeretni, tegyen egy próbát a mi, házi receptünkkel, hátha olyan kellemesen fog csalódni, mint én!

Az üzletünkben a friss spenótok pedig csak azt várják, hogy felvásárolják őket, úgyhogy tegyenek így, és egyenek egy jót!

HOZZÁVALÓK: 4 FŐRE

A főzelékhez:

  • 1 kg spenót

  • 4 dkg zsír

  • 5 dkg liszt

  • 3 dl tej

  • 2 dkg vaj

  • 3 duci gerezd fokhagyma

  • só, bors

  • 1 mokkáskanálnyi szódabikarbóna

     

A buggyantott tojáshoz:

Elkészítés:

A szárától megtisztított, hideg vízben többször átmosott spenótot forró vízben előfőzzük. Vizébe egy mokkáskanálnyi szódabikarbónát teszünk, hogy a főzeléknek szép világoszöld színe legyen.

A megtisztított és előfőzött spenótot leszűrjük és szűrőn áttörjük.

A zsírból és a lisztből világos rántást készítünk.

A fokhagymát apróra vágjuk és kevés sóval péppé dörzsöljük. Belekeverjük a rántásba, hozzákeverjük az áttört spenótot, tejjel feleresztjük, sózzuk borsozzuk és felfőzzük. A vajat a kész ételbe belekeverjük.

A buggyantott tojás elkészítésének módját megtalálják a baconbe tekert spárgás receptünknél.

A tojáson kívül egyébként akár bundás kenyérrel együtt is fogyaszthatjuk.

 

recept forrása: Saját recept