Sós rakott palacsinta

Ez egy olyan recept, amelyet a családunk már hosszú évtizedek óta készít, és még soha máshol nem találkoztunk ezzel az étellel. Gyerekkorunkban, amikor annyira válogatósak voltunk, hogy édesanyánk nem tudott már mit főzni nekünk, ez volt azaz étel, amit biztos hogy reggel, délben, este, a hét minden napján megettünk. Bár azóta már hosszú évek elteltek, felnőttünk, de még mindig nagyon szívesen vesszük ha ez a fogás vár minket itthon vacsorára. Így hát ezt a szeretett ételt, ami legalább annyira finom, mint amennyire gyönyörű, szeretnénk ma este megosztani, és arra bíztatni Önöket, hogy ha finomat akarnak enni, mindenképpen készítsék el! Ha így döntöttek, akkor a savanyú uborkát, a koktélparadicsomot és a tojást megtalálják kínálatunkban.

HOZZÁVALÓK: 4 FŐRE

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 90 PERC

6 db palacsintához:

  • 3 db tojás
  • 17 dkg liszt
  • késhegynyi sütőpor
  • 3-4 evőkanál szódavíz
  • 1 csipet só
  • bors
  • olaj a sütéshez

A töltelékhez:

Elkészítés:

A hozzávalók összedolgozásával palacsinta tésztát készítünk, és 30 percet pihentetjük, majd a szódavizet hozzáadva elkeverjük, és kisütjük.

Egy tűzálló tálat kivajazunk és rétegenként megtöltjük a palacsintákat.

Minden palacsintára ráhelyezzük a felszeletelt hozzávalókat: a sonkát, a főtt tojást, a savanyú uborkát és a paradicsomot. Rétegenként megsózzuk, borsozzuk, és reszelt sajttal megszórjuk. A legfelső palacsinta tetejét reszelt sajttal beborítjuk. Előmelegített sütőben 190 fokon 20 percig lefedés nélkül sütjük, amíg a sajt színt nem kap.

 

recept forrása: Saját recept