Nincs olyan ember a Földön – de legalábbis Magyarországon – aki ezt a receptet ne ismerné. De ez nem jelenti azt sajnos, hogy mindenki szereti is. Én a rakott krumpli bármilyen változatát nagyon szívesen fogyasztom, de nincs ezzel így a család minden tagja. Édesapám már mikor meghallotta, hogy rakott krumpli lesz vacsorára, legszívesebben éhgyomorral elment volna lefeküdni. Ezért az én drága édesanyámnak valamilyen csavart kellett vinnie ebbe az egyszerű ételbe. A mi verziónkban a csavar a megdinsztelt hagymát, illetve a rengeteg tejfölt, tejszínt jelentette. Azóta mióta így készül nálunk a rakott krumpli, a család ehhez az egyszerű fogáshoz is örömmel ül le vacsorázni.

Azért pedig, hogy a vegetáriánus látogatóink – és reményeink szerint – jövőbeli vásárlóink szívébe is belopjuk magunkat, a kolbász helyett egy nagyon egyszerű megoldást ajánlunk, még pedig azt, hogy ezt a terméket gombapörkölttel is helyettesíthetik.

Jó étvágyat kívánunk hozzá, és vásárolják meg online webshopunkban a hozzávalókat!

HOZZÁVALÓK: 6 FŐRE

ELŐKÉSZÜLET: 60 PERC. SÜTÉSI IDŐ: 75 PERC

  • 1,5 kg krumpli
  • 8 db tojás
  • 2 nagy doboz tejföl
  • 2 dl tejszín
  • 1 pár száraz kolbász
  • 20 dkg mangalica szalonna
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • olaj a hagyma megdinszteléséhez
  • vaj a tepsi kenéséhez
  • só, bors

Tálaláshoz:

A krumplit héjában megfőzzük, elkészítjük a főtt tojást. A kolbászt vékonyan felszeljük, a hagymát félbevágjuk, és felkarikázzuk. Majd a tejfölt a tejszínnel kikeverjük.

A hagymát félig megdinszteljük egy evőkanál olajon, majd hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt. Addig sütjük őket, amíg a kolbász kérget nem kap, a hagyma pedig meg nem dinsztelődik.

A tepsit kikenjünk vajjal, a krumplit megpucoljuk, és a hozzávalókat rétegezzük. (Krumpli 3 sor, tojás 2 sor, kolbász 2 sor) Minden sort megcsorgatunk a tejfölös-tejszínnel. Az első sor krumplit felkarikázzuk a tepsi aljára, sózzuk, borsozzuk, ezután következik a 4db tojás szintén karikázva és fűszerezve, majd a kolbász fele. Ezt megismételjük, majd a tetejére ismét rakunk egy sor krumplit, majd tejfölös-tejszínt. Aki szeretné, megszórhatja reszelt sajttal, végül pedig szalonnát vágunk rá.

recept forrása: Saját recept

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás