Ezzel a recepttel eléggé bajban vagyok. Őszintén szeretem ezt az ételt – főleg úgy, ahogy az édesanyám elkészíti – de azért közel sem mondható az el, hogy ez lenne a kedvenc fogásom. Ez akkor kerül a család asztalára, amikor már anyum végképp nem tudja, hogy mit kellene főzni, és leginkább magának szeretne kedvezni. Mi is megesszük, és nagyon meg is köszönjük neki, de valahogy még sem jut eszembe azt mondani, hogy „Anya kérlek, csinálj jövő héten is egy kis rakott kelkáposztát”. Mindenesetre ma ezt vittem a munkahelyemre is ebédre, és a kolléganőim megjegyezték, hogy mennyire imádják, de a család náluk se rajong érte.

Úgyhogy ezzel a recepttel kedveznék nekik, illetve mindenkinek aki – ahogy mi is – legalább egy kicsit is szereti!

A hozzávalókat most is megtalálják a kínálatunkban, jó étvágyat kívánunk hozzá!

HOZZÁVALÓK: 6 FŐRE

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 2,5 ÓRA

  • 1,20 dkg kelkáposzta
  • 20 dkg rizs
  • 70 dkg darált hús (sertéslapocka)
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 nagy tejföl
  • 20 dkg sajt
  • olaj
  • só, bors
  • vegeta
  • vaj a tűzálló tál kikenéséhez

Elkészítés:

A rizset megfőzzük sósvízbe, a hagymát összevágjuk és olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát. Felrakjuk a káposzta sós főzővizét. Amíg az felforr, a darált húst hozzáadjuk a hagymához, és a fokhagymához. Fehéredésig átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, vegetázzuk, majd vízzel felengedjük. Készre főzzük, és zsírjára sütjük. A kelkáposztából kivesszük a torzsát, leveleire szedjük, megmossuk, majd ha felfő a víz, akkor megabáljuk (félpuhára főzzük), majd ha kész, leszűrjük.

Kivajazunk egy tűzálló tálat, és belerétegezzük a hozzávalókat (alulra káposzta, rá a rizs, majd a hús). Összesen 3 réteg káposzta, 2-2 réteg rizs, és hús. A rétegeket tejföllel megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk. A legtetejét is megkenjük tejföllel, és megszórjuk a maradék sajttal.

190 fokra előmelegített sütőben 1 órát lefedve, majd kb. 15 perc alatt fólia nélkül szép pirosra sütjük.

recept forrása: Saját recept

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás