Sajnos nem szeretem a süteményeket, de nem csak a süteményeket, igazából semmilyen édességet. A csokoládéval ki lehet kergetni a világból. Viszont vannak kivételek. Bármennyit meg tudnék enni a citromos-túrós mirror tortából, és minden nap megenném édesanyám omlós almás süteményét. Minden meg van benne, amit imádok. A savanyú íz, a ropogós dió, az omlós tészta, ezek pedig együtt egy számomra tökéletes süteményt alkotnak. Ha bárki bármikor meghívna vendégségbe magához, előre szólok, hogy ilyet kérek, vagy egy csomag ropival is beérem!

Nagyon finom, állítólag – anyukám szerint legalábbis – nagyon egyszerű, és nagyon friss!

Próbálják ki, és ha igazán jó minőségű hozzávalókkal szeretnék elkészíteni, akkor vásároljanak nálunk!

HOZZÁVALÓK:

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 120 PERC

A linzer tésztához:

  • 75 dkg liszt
  • 50 dkg ráma
  • 25 dkg porcukor
  • 3 tojás sárgája + 1 tojás a sütemény tetejét megkenni
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kicsi (150 grammos) tejföl

A töltelékhez:

  • 2 kg savanykás alma (pl.: idared)
  • 10 dkg cukor
  • egy kevés víz a pároláshoz
  • 30 dkg dió
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • kevés vaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

A tészta összes hozzávalóját összegyúrjuk, és fél órát a hűtőben pihentetjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztát kettéosztjuk, kinyújtjuk tepsi nagyságúra. A tepsit kivajazzuk, majd belehelyezzük a tészta felét, és megszurkáljuk egy villával. Majd az előmelegített sütőben halvány sárgára sütjük. Ezután kivesszük a sütőből és megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával.

Amíg sül a tészta, a cukros vízben megpároljuk a közepes nagyságúra darabolt almát. Lecsöpögtetés után a tésztára helyezzük az almát. Ízlés szerint fahéjazzuk, majd ráhelyezzük kinyújtott tészta másik felét, szintén megszurkáljuk, végül pedig megkenjük a tojás sárgájával, és aprított dióval megszórjuk. Ezután pedig visszahelyezzük a sütőbe, amíg szép aranybarnára nem sül.

Porcukorral megszórva tálaljuk.

 

recept forrása: Saját recept

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás