Narancsos csirke

A helyzet az, hogy ezt az ételt most szombaton készítettük el először. Kb. 1,5-2 hete találtam az interneten a receptet, és mikor megláttam, tudtam, hogy nekem ezt meg kell kóstolnom. Olyannyira rápörögtem, hogy már az én legkedvencebb kolléganőmet is megőrjítettem vele. Így hát elhatároztuk mindketten, hogy én itthon édesanyámmal elkészítem szombaton, ő pedig a hétvégi családi bulijukra csinálja meg többek között ezt az ételt. Sajnos nála elmaradt, de nekünk szerencsére részünk volt ebben a fantasztikus élményben, amit ez a fogás nyújtott.

A kolléganőmnek, vagyis drága barátnőmnek ezúton is üzenem, hogy bár most nem volt alkalma rá, de mindenképpen készítse el, mert nagyon finom.

Önök pedig bátran próbálják ki, ha különleges íz világra vágynak a szürke hétköznapokban!

A hozzávaló zöldségek, gyümölcsök pedig megtalálhatók kínálatunkban.

HOZZÁVALÓK: 4 FŐRE

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 40 PERC

  • 70 dkg csirkemell filé
  • 2 fej brokkoli
  • 3 db sárgarépa (lehetőleg új répa)
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 3 db narancs (lehetőleg szép héjú, mert nem csak a levére, hanem a héjára is szükség lesz)
  • ízlés szerint szójaszósz
  • ízlés szerint méz
  • 1 evőkanál rizsecet
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 cm-es darab gyömbér
  • 1 púpos evőkanál étkezési keményítő
  • újhagymaszár
  • olíva olaj
  • szezámmag
  • só, bors

Elkészítés:

A csirkemellet felvágjuk nagyobb kockákra, és olíva olajon enyhén arany barnára pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és egy kis tányérba kiszedjük. Forrásban lévő vízbe beledobjuk a nagyobb darabra szétszedett brokkolikat, a felkarikázott répával, majd ha újból forr a víz, kiszedjük őket, és a felcsíkozott paprikával együtt serpenyőben olíva olajon pár perc alatt összeforgatjuk. Végül ezeket is kiszedjük egy újabb tányérra. Ugyanebbe a serpenyőbe beleöntünk ízlés szerinti mennyiségben szójaszószt, mézet, 3 narancs levét, 1 narancs lereszelt héját, 1 evőkanál rizsecetet, 2 gerezd reszelt fokhagymát, a reszelt gyömbért, és az étkezési keményítőt. Sűrű kevergetés mellett megvárjuk, míg egy kicsit ez a szósz összekapódik. Végül pedig a csirkét összekeverjük a narancsos szósszal.

A zöldségre ráhalmozzuk a narancsos csirkét, szezámmaggal, és újhagymaszárral megszórjuk.

 

recept forrása: Goodful