Nagyon finom, és – állítólag – nagyon egyszerű elkészíteni. Nem csináltam még soha, de már milliószor kóstoltam, és soha nem csalódtam. Jelenleg is a számban van az íze, ugyanis az előbb kisurrantam a konyhába bekapni egy szeletet, hogy jöjjön az ihlet 🙂 Nagyon puha és savanykás, amit az ilyen meleg napokon igazán élvezni tud mindenki. Azt már talán írtam, hogy nem szeretem az édességet, sőt engem büntetni lehetne vele, de a meggyes piskóta az szintén a kivételekhez tartozik. Szerintem a meggy szezonban, minden héten kötelezővé kellene tenni ennek a süteménynek az elkészítését az összes háztartásban! Megyek fel is vetem édesanyámnak, hátha örülni fog még egy kis plusz munkának! 🙂

Biztos vagyok benne, hogy senkinek nem újdonság ez a sütemény, de úgy gondoltuk, hogy ha másért nem is, emlékeztetőnek érdemes feltöltenünk ezt a receptet. A meggy szezonban mi mást is lehetne sütni, ami ennyire egyszerű? Na látják….úgyhogy vásárolják meg nyugodtan nálunk a meggyet, illetve minden más hozzávalót. Nem fognak csalódni, a mi gyümölcseink és egyéb termékeink frissek, és jó minőségűek!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

HOZZÁVALÓK: 6 FŐRE

ELKÉSZÍTÉS: 60 PERC

  • 16 dkg vaj
  • 16 dkg porcukor
  • 5 db tojás
  • 16 dkg rétesliszt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 dkg Rama margarin
  • 30 dkg meggy
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • ¾ csomag sütőpor

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 250 fokra.

A vajat 6 dkg cukorral habosra keverjük. Ezután egyenként beletesszük a tojások sárgáját, majd a keményre felvert maradék cukorral ízesített tojáshabot. Majd a sütőporral elkeverjük a réteslisztet, és hozzáadjuk a tojáshabhoz a reszelt citrom héjával.

Margarinnal kikent és kilisztezett tepsibe öntjük a masszát, a tetején egyenletesen elosztjuk a kimagozott, jól lecsepegtetett meggyet, és az előmelegített sütőbe tesszük a tésztát. A sütő hőmérsékletét 1-2 perc után visszavesszük 180 fokra, és kb. 25-30 percig sütjük.

Amikor kissé kihűlt, a tepsiből kiborítjuk, a tetejét vaníliás cukorral vastagon meghintjük, majd felszeleteljük.

 

recept forrása: Saját recept

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás