Nagyon finom, és – állítólag – nagyon egyszerű elkészíteni. Nem csináltam még soha, de már milliószor kóstoltam, és soha nem csalódtam. Jelenleg is a számban van az íze, ugyanis az előbb kisurrantam a konyhába bekapni egy szeletet, hogy jöjjön az ihlet 🙂 Nagyon puha és savanykás, amit az ilyen meleg napokon igazán élvezni tud mindenki. Azt már talán írtam, hogy nem szeretem az édességet, sőt engem büntetni lehetne vele, de a meggyes piskóta az szintén a kivételekhez tartozik. Szerintem a meggy szezonban, minden héten kötelezővé kellene tenni ennek a süteménynek az elkészítését az összes háztartásban! Megyek fel is vetem édesanyámnak, hátha örülni fog még egy kis plusz munkának! 🙂
Biztos vagyok benne, hogy senkinek nem újdonság ez a sütemény, de úgy gondoltuk, hogy ha másért nem is, emlékeztetőnek érdemes feltöltenünk ezt a receptet. A meggy szezonban mi mást is lehetne sütni, ami ennyire egyszerű? Na látják….úgyhogy vásárolják meg nyugodtan nálunk a meggyet, illetve minden más hozzávalót. Nem fognak csalódni, a mi gyümölcseink és egyéb termékeink frissek, és jó minőségűek!
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
HOZZÁVALÓK: 6 FŐRE
ELKÉSZÍTÉS: 60 PERC
- 16 dkg vaj
- 16 dkg porcukor
- 5 db tojás
- 16 dkg rétesliszt
- 1 citrom reszelt héja
- 2 dkg Rama margarin
- 30 dkg meggy
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- ¾ csomag sütőpor
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 250 fokra.
A vajat 6 dkg cukorral habosra keverjük. Ezután egyenként beletesszük a tojások sárgáját, majd a keményre felvert maradék cukorral ízesített tojáshabot. Majd a sütőporral elkeverjük a réteslisztet, és hozzáadjuk a tojáshabhoz a reszelt citrom héjával.
Margarinnal kikent és kilisztezett tepsibe öntjük a masszát, a tetején egyenletesen elosztjuk a kimagozott, jól lecsepegtetett meggyet, és az előmelegített sütőbe tesszük a tésztát. A sütő hőmérsékletét 1-2 perc után visszavesszük 180 fokra, és kb. 25-30 percig sütjük.
Amikor kissé kihűlt, a tepsiből kiborítjuk, a tetejét vaníliás cukorral vastagon meghintjük, majd felszeleteljük.
recept forrása: Saját recept