Imádom a túrós sütiket, na de a kapor meg a túró együtt?! Na nem….Nekem nem jön be. Biztos vagyok benne, hogy azért, mert édesanyám mikor velem volt várandós állandóan a kaprot kívánta. Kaprot kaporral evett volna, így a kapros dübbencset is imádta. Hát én inkább kihagyom, ha tehetem. Ennek ellenére természetesen nagyon finoman készíti, és mindenki más szereti itthon. Ebből következik, hogy csak bennem lehet a hiba!

Ha Önök szeretik, de esetleg máshogy készítik, vagy már ezer évvel ezelőtt sütötték és szereztek ezzel örömet a családnak, akkor szerintem itt az ideje, hogy újból az asztalukra kerüljön!

Vásárolják meg nálunk a hozzávalókat, készítsék el, mi pedig jó étvágyat kívánunk hozzá!

HOZZÁVALÓK: 4 FŐRE

ELKÉSZÍTÉS: 1 ÓRA 45 PERC

A tésztához:

  • 0,5 kg liszt
  • 4 tojás sárgája
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 5 evőkanál porcukor
  • 1 csipet só

A töltelékhez:

  • 0,5 kg túró
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 egész tojás
  • 1 nagy csomag kapor
  • 1 evőkanál gríz

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 30 percet pihentetjük, addig elkészítjük a tölteléket.

A túrót villával megtörjük, hozzáadjuk a kristálycukrot, az 1 tojás sárgáját, a fehérjét pedig külön felverjük, majd úgy adjuk hozzá. Végül hozzáadjuk a grízt és az apróra vágott kaprot.

A tésztát kb. 3-4 mm-es-re nyújtjuk, majd a töltetéket a tészta felén felhalmozzuk, a tészta másik felét ráhajtjuk, a töltelék mentén körbenyomkodjuk, és derelyemetszővel körbevágjuk.

Majd felforrósított olajban közepes lángon aranybarnára sütjük. Kivétel után papírtörlőre szedjük, majd porcukrozzuk.

recept forrása: Saját recept

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás