Imádom a túrós sütiket, na de a kapor meg a túró együtt?! Na nem….Nekem nem jön be. Biztos vagyok benne, hogy azért, mert édesanyám mikor velem volt várandós állandóan a kaprot kívánta. Kaprot kaporral evett volna, így a kapros dübbencset is imádta. Hát én inkább kihagyom, ha tehetem. Ennek ellenére természetesen nagyon finoman készíti, és mindenki más szereti itthon. Ebből következik, hogy csak bennem lehet a hiba!
Ha Önök szeretik, de esetleg máshogy készítik, vagy már ezer évvel ezelőtt sütötték és szereztek ezzel örömet a családnak, akkor szerintem itt az ideje, hogy újból az asztalukra kerüljön!
Vásárolják meg nálunk a hozzávalókat, készítsék el, mi pedig jó étvágyat kívánunk hozzá!
HOZZÁVALÓK: 4 FŐRE
ELKÉSZÍTÉS: 1 ÓRA 45 PERC
A tésztához:
- 0,5 kg liszt
- 4 tojás sárgája
- 1 nagy pohár tejföl
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 5 evőkanál porcukor
- 1 csipet só
A töltelékhez:
- 0,5 kg túró
- 4 evőkanál kristálycukor
- 1 egész tojás
- 1 nagy csomag kapor
- 1 evőkanál gríz
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 30 percet pihentetjük, addig elkészítjük a tölteléket.
A túrót villával megtörjük, hozzáadjuk a kristálycukrot, az 1 tojás sárgáját, a fehérjét pedig külön felverjük, majd úgy adjuk hozzá. Végül hozzáadjuk a grízt és az apróra vágott kaprot.
A tésztát kb. 3-4 mm-es-re nyújtjuk, majd a töltetéket a tészta felén felhalmozzuk, a tészta másik felét ráhajtjuk, a töltelék mentén körbenyomkodjuk, és derelyemetszővel körbevágjuk.
Majd felforrósított olajban közepes lángon aranybarnára sütjük. Kivétel után papírtörlőre szedjük, majd porcukrozzuk.
recept forrása: Saját recept