Ildi sütőtökös-diós muffinja

Végtelenül egyszerű, gyors és felejthetetlenül finom. Nem múlhat el őszi-téli szezon a családunk egyik nagy kedvence, a sütőtökös-diós muffin nélkül. A családban még azok is rákapnak és rájárnak, akiknek amúgy nem feltétlen szíve csücske a sütőtök, vagy épp a sütemény (igen, Viki:) a siker tehát borítékolható. Ráadásul még olyanok is könnyedén megbirkóznak az elkészítésével, akik a) nem szeretnek sokat pepecselni a sütéssel b) szeretnének gyorsan valami finomat az asztalra varázsolni c) kezdő, szárnyaikat bontogató konyhai ifjoncok d) az edzőterem helyett inkább otthon maradnak és „majd jövő hét hétfőtől” kezdik (újra 🙂 a diétát.

Rendhagyó módon az írja jelen receptet, aki el is készítette, és szívesebben ír most, mint hogy elmosogasson maga után. A maga nevében nyilatkozva a fenti pontok mindegyikét bekarikázná, a sütés pedig nem kín, hanem öröm neki, mert milliószor szívesebben süt, mint főz, édesszájú lévén.

Szerelem lesz első ízlelésre, megígérhetem. És most jöhet a megérdemelt pohár bor, kedvenc zene bekapcs, család kikapcs, hogy a muffinsütés mosolyogva, jókedvűen teljen, ezt kívánom Önöknek 🙂

A hozzávalókat pedig megtalálják webshopunk kínálatában.

HOZZÁVALÓK: 15 DB KÖZEPES MUFFINHOZ

ELKÉSZÍTÉS: 1 ÓRA

Elkészítés:

A sütőtököt feldaraboljuk, majd 190-200 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütjük.

Egy tálban kimérjük a száraz hozzávalókat, tehát a lisztet, a cukor/méz felét, a diót, mazsolát, a sütőport és a vaníliás cukrot. A megkaramellizálódott szép barnára sült sütőtököt finomra zúzzuk robotgéppel/kézi mixerrel. A sütőtökhöz hozzáadjuk a tojásokat, az olajat és a cukor/méz másik felét. Majd mindehhez a száraz hozzávalókat és összedolgozom. Én robotgépet használok, így seperc alatt kész lesz a muffintészta. A dió a legvégén kerül bele, ezt én épp hogy felaprítom a géppel, mert mi úgy szeretjük, ha nincs teljesen beledolgozva a tésztába. Így a kis diódarabok ropognak majd fogaink között, miközben a muffint rágcsáljuk.

Ha van muffinsütő-kosárkánk, vagyis az a papír, ami a muffin alján van és igazi élmény belőle kibontani a sütit J akkor azokat helyezzük bele a muffinsütőbe, majd pedig arra adagoljuk evőkanállal a nyers tésztát. Nem úgy, mint én, aki elfelejtette, hogy ilyen is van itthon, így utólag helyeztem sütőpapírba a már kész muffinokat, hisz mégiscsak fotó készül, kérem 🙂

Végül 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt kisütjük a sütit, közben még egy pohár bor fogyasztása javallott, erőt gyűjtvén a mosogatáshoz.

Kedves egészségükre 🙂

 

recept forrása: Saját recept