Halburger

Amikor ezt az ételt készítjük azt igazi ünnepként élem meg. Ennek az az oka, hogy bár az egészséges életmód a mindennapjaink részét képezi, de mint minden „normális” gyermek szeretem a gyorskaját, a házi hamburgert, a pizzát minden mennyiségben. Úgyhogy igen, a mi családunk is szokott „bűnözni”. Imádjuk a minőségi marhahúsos burgert, de az grillezve az igazi. Így jött létre a benti-burger, vagyis a mirelit rákollóból készült hambi, hogy télen se maradjon ki a család menüjéből ez a finomság.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
A hozzávaló zöldségeket pedig keressék webshopunkban!

HOZZÁVALÓK: 4 FŐRE

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 30 PERC

A halburgerhez:

Az öntethez:

  • 10 dkg túró
  • 3-4 evőkanál tejföl
  • 2 szál újhagyma szárral együtt
  • citromlé
  • só,bors

 

Az öntet elkészítése: A túrót megtörjük, a tejföllel simára keverjük,majd hozzáadjuk az apróra vágott újhagymát. Végül sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a citromlevet ízlés szerinti mennyiségben.

A hamburger elkészítése: A bucikat kettévágjuk, a belső oldalukat grill serpenyőben megpirítjuk.

Végül összeállítjuk a hamburgert: Az alsó bucira rakjuk a saláta leveleket, a sajtot, a paradicsomot és az uborkát, ezután következik a készre sütött félbevágott halrudacska vagy rákolló, végúl pedig ráborítjuk a túrós-tejfölös öntetet, és ráhelyezzük a buci tetejét. Sültkrumplival együtt fogyasztva a legfinomabb!

 

recept forrása: Saját recept