Amikor ezt az ételt készítjük azt igazi ünnepként élem meg. Ennek az az oka, hogy bár az egészséges életmód a mindennapjaink részét képezi, de mint minden „normális” gyermek szeretem a gyorskaját, a házi hamburgert, a pizzát minden mennyiségben. Úgyhogy igen, a mi családunk is szokott „bűnözni”. Imádjuk a minőségi marhahúsos burgert, de az grillezve az igazi. Így jött létre a benti-burger, vagyis a mirelit rákollóból készült hambi, hogy télen se maradjon ki a család menüjéből ez a finomság.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
A hozzávaló zöldségeket pedig keressék webshopunkban!
HOZZÁVALÓK: 4 FŐRE
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 30 PERC
A halburgerhez:
- 4 db hamburger buci
- 8 db fagyasztott halrudacska vagy rákolló
- 4 szelet lapka cheddar sajt
- 1 kisebb fej fejessaláta
- paradicsom
- uborka
Az öntethez:
- 10 dkg túró
- 3-4 evőkanál tejföl
- 2 szál újhagyma szárral együtt
- citromlé
- só,bors
Az öntet elkészítése: A túrót megtörjük, a tejföllel simára keverjük,majd hozzáadjuk az apróra vágott újhagymát. Végül sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a citromlevet ízlés szerinti mennyiségben.
A hamburger elkészítése: A bucikat kettévágjuk, a belső oldalukat grill serpenyőben megpirítjuk.
Végül összeállítjuk a hamburgert: Az alsó bucira rakjuk a saláta leveleket, a sajtot, a paradicsomot és az uborkát, ezután következik a készre sütött félbevágott halrudacska vagy rákolló, végúl pedig ráborítjuk a túrós-tejfölös öntetet, és ráhelyezzük a buci tetejét. Sültkrumplival együtt fogyasztva a legfinomabb!
recept forrása: Saját recept