A téli időszak után a szervezet C vitamin készleteit pótolni kell, mivel lehetne jobban ezt elérni mint a savanyúkáposztával?
Szeretjük a káposztás bablevest, a toroskáposztát, na meg persze a töltött káposzta mind az ezer változatát, de újítani akartunk. Az egyik receptújságban találtuk ezt a nagyszerű, de borzasztóan egyszerű ételt, amely akár a szürke hétköznapokat is feldobja. Reméljük olyannyira elnyeri valamennyiük tetszését a recept, hogy akár ki is próbálják!
Ha pedig így döntenek a káposztát akár meg is vásárolhatják nálunk!
HOZZÁVALÓK: 6 FŐRE
FŐZÉS: 30 perc. ELŐKÉSZÍTÉS: 1 óra. SÜTÉS: 80 perc
- 80 dkg sertéscomb
- 1 kg hadházi szálas savanyú káposzta
- 3 dl rizs
- 20 dkg sajt
- 1 kis pohár tejföl
- 30 dkg vöröshagyma
- 1 szál füstölt kolbász
- liszt
- olaj
- vaj és zsemlemorzsa a tepsi előkészítéséhez
ELKÉSZÍTÉSE:
Asavanyú káposztát fél óráig vízben főzzük, utána leszűrjük. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, megsózzuk. A szeleteket lisztbe mártjuk, majd kevés olajon hirtelen elősütjük. A visszamaradt olajban megsütjük enyhén sózva a vöröshagymát a felkarikázott kolbásszal. A rizst is megfőzzük. Egy tepsit kikenünk vajjal, megszórjuk morzsával.
Első réteg: a káposzta fele, erre jön a rizs fele, utána a húsok, végül a kolbászos hagyma.
Második réteg: a maradék rizs, majd a tetejére a maradék káposzta.
Alufóliával letakarjuk, egy órán át sütjük. Levesszük a fóliát, lekenjük a tejföllel, ráreszeljük a sajtot, és készre sütjük.
Még Borbás Marcsi is meglátogatta az általunk is forgalmazott Hadházi savanyúságokat készítő Fekete családot:
recept forrása: Vidék Íze