A rebarbara napjainkban nagyon divatos zöldség. Savanykás ízű, frissítő, ezért tökéletesen alkalmas smoothiek készítésére is. Jótékony hatással van a májra és az epére egyaránt. A nyersen fogyasztott rebarbara jót tesz a bélmozgásnak, a salakanyagokat kiüríti a szervezetből. Egyedül a vesekövesek számára nem ajánlott a túlzott fogyasztása. Ha van rá lehetőségük, akkor szerintem mindenképpen próbálják ki ezt az epres-rebarbarás smoothie-t, hiszen a közelgő meleg napokon nem csak remek frissítőként szolgál, hanem egy igazi vitaminbomba is.

Vásárolják meg webshopunkban hozzá a rebarbarát, illetve a nagyon finom és édes magyar epret!

Fogyasszák egészséggel!

HOZZÁVALÓK: 2 FŐRE

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 15 PERC

  • 5 dl almalé (12 %-os)
  • 30 dkg rebarbara
  • 30 dkg eper
  • 3 ek méz (ízlés szerint)

Elkészítés:

A rebarbarát meghámozzuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk, és feltesszük főni az almalében. Akkor jó, amikor már szétfőtt. Hűlni hagyjuk, majd ízlés szerint mézzel édesítjük (én 3 evőkanállal tettem bele, de mindenki ízlésére van bízva, mennyire szereti az édeset vagy a savanyút).

Megmossuk, lecsumázzuk az epret,  majd a már hideg rebarbarás-almaleves főzetbe dobjuk.

Turmixgépben vagy botmixer segítségével pürésítjük, majd hűtőben hagyjuk jól lehűlni. Jégkockával fogyasztjuk.

recept forrása: Nosalty.hu

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás