A rebarbara napjainkban nagyon divatos zöldség. Savanykás ízű, frissítő, ezért tökéletesen alkalmas smoothiek készítésére is. Jótékony hatással van a májra és az epére egyaránt. A nyersen fogyasztott rebarbara jót tesz a bélmozgásnak, a salakanyagokat kiüríti a szervezetből. Egyedül a vesekövesek számára nem ajánlott a túlzott fogyasztása. Ha van rá lehetőségük, akkor szerintem mindenképpen próbálják ki ezt az epres-rebarbarás smoothie-t, hiszen a közelgő meleg napokon nem csak remek frissítőként szolgál, hanem egy igazi vitaminbomba is.
Vásárolják meg webshopunkban hozzá a rebarbarát, illetve a nagyon finom és édes magyar epret!
Fogyasszák egészséggel!
HOZZÁVALÓK: 2 FŐRE
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 15 PERC
Elkészítés:
A rebarbarát meghámozzuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk, és feltesszük főni az almalében. Akkor jó, amikor már szétfőtt. Hűlni hagyjuk, majd ízlés szerint mézzel édesítjük (én 3 evőkanállal tettem bele, de mindenki ízlésére van bízva, mennyire szereti az édeset vagy a savanyút).
Megmossuk, lecsumázzuk az epret, majd a már hideg rebarbarás-almaleves főzetbe dobjuk.
Turmixgépben vagy botmixer segítségével pürésítjük, majd hűtőben hagyjuk jól lehűlni. Jégkockával fogyasztjuk.
recept forrása: Nosalty.hu