Az egyik bevásárló központban mindig szemeztem a rebarbarával. Fogalmam sem volt – és még most sincs -, hogy milyen az íze, de annyira gyönyörű, olyan frissnek tűnik, hogy több alkalmas szemezést követően, ma muszáj volt vásárolnunk. Hosszú keresgélés után, találtam is egy receptet, aminek az egyik hozzávalója a rebarbara és szívesen meg is kóstolnám, hátha anya elkészíti… 🙂

Remélem, ahogy mi is, Önök is kipróbálják, és ízleni fog!

A mai naptól a rebarbarát is megtalálják kínálatunkban, így vásárolják meg nálunk, a hihetetlenül édes magyar eperrel együtt!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

HOZZÁVALÓK:

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: ~120 PERC

Tésztához:

  • 12,5 dkg margarin
  • 20 dkg liszt
  • 6 dkg cukor
  • 1 tojássárgája
  • fél csomag sütőpor (6g)
  • fél csomag vaníliás cukor (5g)
  • 1 evőkanál tejföl
  • fél citrom reszelt héja
  • tojásfehérje a kenéshez

Töltelékhez:

  • 20 dkg eper
  • 20 dkg rebarbara
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 púpos evőkanál keményítő

Elkészítés:

A töltelékhez az epret és a rebarbarát is megtisztítjuk, és kb. 2 centis darabkákra vágjuk. Hozzáadjuk a cukrot, és kb. negyed órát állni hagyjuk.

Addig a tészta hozzávalóit összegyúrjuk.

Sütőpapírral kibéleljük a sütőforma alját, oldalát pedig vajjal kikenjük.

A tésztából egy maréknyit félreteszünk, ebből lesz a rács a tetején, a maradékot pedig két folpack közt kinyújtjuk akkorára, hogy ki tudjuk vele bélelni a sütőforma széleit is. (így nem ragad rá se a sodrófára, se a deszkára, és nem is fog eltörni, mikor a formába rakjuk.)

Ha megfelelő méretűre nyújtottuk, a felső folpack-ot eltávolítjuk, és az alsóval átfordítjuk a formába, beleigazítjuk, majd lehúzzuk róla a másik fóliát is.

A töltelékről leöntjük a levet, amit engedett, majd hozzáadjuk a gyümölcshöz a keményítőt és a vaníliás cukrot.

Ezután belesimítjuk a tésztával kibélelt sütőformába.

A maradék tésztát kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk (érdemes ezt is két folpack közt), és ujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk.

A tésztacsíkokat egymásra merőlegesen, felváltva, a pite tetejére rakjuk. Egy-egy párhuzamos csík közt kb. 2 cm távolság legyen. A csíkok végeit a pite szélével összenyomkodjuk.

Ezután a pitét megkenjük kissé felvert tojásfehérjével, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük.

Megvárjuk, míg kihűl és szeleteljük. Kínálhatunk mellé tejszínhabot vagy vanília fagyit is.

recept forrása: Sutidoboz.hu

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás