A következő receptünket leginkább a gluténérzékenyeknek és az egészséges táplálkozást előnyben részesítőknek ajánljuk.  Ez a sütemény több szokatlannak is mondható alapanyagot is tartalmaz. Ezek közül az egyik, – amelyet kínálatunkban is megtalál – a köles. Ez az alapanyag a gyomor egyik legjobb gyógyszere, hiszen könnyen
emészthető, magas rosttartalma pedig megtisztítja a bélrendszert a salaktól. Így böjtöléskor, tisztító kúrák idején nélkülözhetetlen, de természetesen a mindennapokban is fogyaszthatjuk. Mivel nem tartalmaz glutént, lisztérzékenyek, sőt a laktózérzékenyek is fogyaszthatják.

A napjainkban „ősgabonaként” emlegetett alapanyagot, tehát ajánljuk mindazoknak, akik az egészséges táplálkozás hívei!

HOZZÁVALÓK: 4 FŐRE

FŐZÉS: 15 perc. ELŐKÉSZÍTÉS: 30 perc. SÜTÉS: 30 perc. 1 ADAG: 190 kcal

A tésztához:

  • 20 dkg köles
  • 8 dl víz
  • 1 csipet só
  • 4 dl kókusztej
  • 2 db tojás
  • 5 evőkanál kakaó
  • 2 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál tápiókaliszt
  • 1 kis üveg eperlekvár

A tetejére:

  • 14 dkg étcsoki
  • 1  evőkanál kókuszzsír

ELKÉSZÍTÉSE:

Több vízben alaposan átmossuk a kölest (ha ezt kihagyjuk, keserű lesz a sütemény). Nyolc deci, csipet sóval ízesített vízben negyedóra alatt nagyon puhára főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Összekeverjük a többi hozzávalókat egy nagy tálban, majd a kölest is beledolgozzuk (nem baj ha kicsit egyenetlenül, így foltok lesznek a süteményekben). Egy kicsi tepsit (32 x 20 cm) sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben bő félórát sütjük. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni. Végül összeolvasztjuk a csokit a kókuszzsírral és rákenjük a tetejére. Ha megdermedt, nagyobb kockákra vágva tálaljuk.

recept forrása: Vidék Íze

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás