Carbonara spagetti

Valószínűleg nem sok olyan ember van, aki nem ismeri ezt az ételt, és gondolom, hogy nagyjából mindenütt hasonlóan is készítik. Mi szeretjük, mivel nem csak nagyon hamar elkészíthető, de igazán finom is. Szerintem akkor a legfinomabb, ha krémes, sajtos, és elég csípős. Az én édesanyám persze így is készíti, és szerintem mindenki kitalálja, hogy véleményem szerint ki csinálja a legjobb carbonara spagettit. Természetesen az én anyukám.

Próbálják ki mindenképpen, ha még nem készítettek carbonara-t akkor azért, ha pedig már igen, akkor a mi receptünk hátha jobban elnyeri a tetszésüket!

Ja és semmiképpen ne spóroljanak a chilivel!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha úgy döntöttek, hogy szívesen megfőznék ezt az ételt, akkor vásárolják meg a webshopunkban a hozzávalókat!

HOZZÁVALÓK: 4 FŐRE

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 45 PERC

Elkészítés:

A vajon a felkockázott szalonnát világosra pirítjuk, hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, majd erősebb tűzön hozzáöntjük a fehérbort és megvárjuk, míg az alkohol elpárolog.

Közben sós vízben megfőzzük a tésztát, leszűrés előtt kiöntünk egy kis tálkába főzőlevet. Miközben készül a szalonna, a tészta megfőzése mellett elkészítjük a mártást.

A tojásokat (a két sárgáját és az egész tojást) felverjük, hozzáadunk 10 dkg reszelt sajtot, tejszínt, sót, borsot, és a szerecsendiót. (A sóval óvatosan bánjunk, mert a bacon is sós)

A megfőtt tésztát és az apróra vágott chilit hozzáadjuk a szalonnához, és beleborítjuk a mártást is. Fontos, hogy alacsony hőfokon, rövid ideig kavargassuk a mártással, mert rántotta lesz belőle! Akkor jó, ha szép krémes marad.

Ha száraz lenne, akkor a tészta főzővízéből lehet hozzátenni 1-2 kanálnyit.

A végén pedig petrezselyemzölddel és a megmaradt reszelt sajttal tálaljuk.

 

recept forrása: Saját recept