Brokkolis tészta, ahogy én csinálom

Ez egy olyan étel, amit nagyon egyszerű elkészíteni, és legalább ennyire finom is. Ez a recept különleges számomra, nem csak azért, mert még én is el tudom készíteni, hanem azért is mert – bár nem kellett hozzá nagy fantázia – de elmondhatom, hogy én találtam ki! Elképzelhetik, hogy mekkora öröm volt, hogy édesanyámnak én taníthatok valamit a konyhában. Na jó, azért a receptet látva elismerhetjük, hogy nem volt egy hosszú oktatás, körülbelül 2-3 percbe telt, de akkor is élmény volt számomra! 🙂

Egy hosszú, átdolgozott nap után, amikor úgy érnek haza, hogy valamit még főzni kellene, akkor vegyék elő ezt a receptet és próbálják ki, mert amellett, hogy nagyon finom, egy szempillantás alatt elkészíthető.

Ha pedig arra sincs idejük, hogy munka után elmenjenek vásárolni, keressék fel webshopunkat, és rendeljék meg tőlünk a hozzávalókat!

HOZZÁVALÓK: 4 FŐRE

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 30 PERC

  • 0,5 kg brokkoli
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 dl tej
  • 20 dkg reszelt sajt (trappista vagy parmezán)
  • 25-30 dkg spagetti tészta
  • 1 kevés szerecsendió
  • olaj
  • só, bors

Egy lábasnyi sós vizet felforralunk, ha már forr a víz, akkor beledobjuk a nagyobb darabokra szétszedett brokkolit, és az újbóli forrás után kiszedjük, és rögtön hideg vizet engedünk rá.

Mindeközben szintén sós vízben megfőzzük a tésztát.

A tejszínes mártáshoz apróra felkockázzuk a vöröshagymát, és olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát. Ezután hozzáborítjuk a tejszínt és a tejet, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy kevés szerecsendiót, és annyi reszelt sajtot adunk hozzá, hogy megfelelő sűrűségű legyen.

Végül pedig a tejszínes mártáshoz hozzáadjuk a brokkolit, és együtt felforraljuk.

A tésztát nem szoktuk összeforgatni a tejszínes-brokkolival, hogy magába ne szívja a tejszínt.

 

recept forrása: Saját recept