Ki ne szeretné a palacsintát? Annak ellenére, hogy nagyon sokan szeretjük, és ismerjük a hagyományos édes verziót, illetve a hortobágyit, na és a már általunk megosztott rakott palacsintát, nem hiszem, hogy sok más ételnél szoktuk kisütni ezt a laktató finomságot. Nálunk a negyedik opció volt a karfiolpörkölt palacsintametélttel. Viszonylag régi recept ez, amit édesanyám időről-időre az asztalra varázsol, de amikor először készítette leesett az állunk, hogy palacsinta??? Na igen, anyukám nem rég megint megfőzte nekünk ezt a finom fogást, én csak a jellegzetes palacsinta illatot éreztem a konyhából, és máris beindult a nyálelválasztásom, ugyanis már lelki szemeim előtt láttam, hogy az általa készített csodás sárgabarack lekvárral lenyomok minimum 2-3 darabot. Kimentem a konyhába, készítettem elő a lekvárt, erre megszólalt, hogy az nem lesz jó, mert ez sós palacsinta a karfiolpörkölthöz. Mondtam neki, hogy így is jó, úgy is jó, a palacsintát mindenhogy szeretem. Még szép, hogy jó volt, na de még mennyire!

 

Lehet, hogy másnak nem újdonság a palacsintametélt, nekünk hosszú évekkel ezelőtt az volt. Aki már próbálta, akkor azért, illetve aki nem, akkor ő pedig azért készítse ezt el, semmiképpen nem fognak csalódni!

Vásároljanak be hozzá nálunk, és fogyasszák egészséggel!

HOZZÁVALÓK: 6 FŐRE

ELKÉSZÍTÉS: 1.5 ÓRA

A palacsintához:

  • 187,5 gramm liszt
  • 5,25 dl tej
  • 3 egész tojás
  • 1 teáskanál só
  • 4,5 dkg vaj
  • ízlés szerint bors

A karfiolpörkölthöz:

Elkészítés:

A palacsintát a hozzávalókból kikeverjük, majd az olvasztott vajat a végén hozzáadjuk, és letakarva félórát pihentetjük. Majd vékony palacsintákat sütünk belőle a megszokott módon.

A karfiolt megtisztítjuk (ne daraboljuk túlságosan kicsi darabokra), majd forrásban lévő vízbe blansírozzuk (a felforralt sós vízbe belerakjuk a megmosott karfiolt, és újraforrástól számítva 1 percig főzzük, majd leszűrjük).

Pörköltalapot készítünk a szokásos módon (a zsiradékon megdinszteljük a hagymát, megszórjuk pirospaprikával, hideg vízzel oldjuk, majd hozzáadjuk a hámozott, felkockázott paradicsomot, és a szintén kockára vágott TV paprikát, majd kevés víz hozzáadásával kicsit főzzük, sózzuk, borsozzuk, csípős paprikát adunk hozzá). Mikor már félig kész az alap, akkor hozzádobjuk a karfiolt. Felöntjük vízzel, és továbbfőzzük. Elkészítjük a habarást a tejszínnel és a liszttel és a kész pörkölthöz hozzáadjuk, majd pár percig még ezzel együtt főzzük.

A palacsintákat metéltre vágjuk, és ezzel tálaljuk a pörköltet.

 

recept forrása: Saját recept

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás