A levesekért valamiért nem nagyon rajongok, nem mondom, hogy nem eszem meg, de mikor édesanyám számon kéri rajtam, hogy na mégis miért nem eszek levest, mindig azt válaszolom, hogy feleslegesen elveszi a helyet a főételtől! 🙂 Viszont amiben gomba van, azt muszáj megennem, mert imádom. Legyen az előétel, leves, főétel, igazából bármi. Ajánlom mindenkinek ezt az ételt, próbálják ki, nem fognak csalódni, és nem (csak) az elfogultság beszél belőlem. 🙂
Vásárolják meg tőlünk a hozzávalókat, és előre is jó étvágyat kívánunk hozzá!
HOZZÁVALÓK: 4 FŐRE
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 60 PERC
- 20 dkg gomba
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1-2 db sárgarépa
- 1-2 db petrezselyemgyökér
- petrezselyemzöld
- 1 kis doboz tejföl
- 1 evőkanál liszt (a leveshez) + a galuskához is kell még
- 1 evőkanál zsír
- fűszerpaprika
- só, bors
- 1 tojás a galuskához
Elkészítés:
A gombát vékonyra felszeleteljük, a répát, a gyökeret felkockázzuk, a hagymát apróra vágjuk.
A hagymát a zsiradékon megpirítjuk, hozzáadjuk a répát, a gyökeret, a megabált gombát, hozzáadunk egy kevés vizet és fedő alatt megpároljuk. Majd mikor a zöldségek majdnem megpuhultak, megszórjuk a liszttel, a fűszerpaprikával, és felengedjük csontlével.
Sózzuk, borsozzuk, majd a tejföllel behabarjuk, végül pedig beleszaggatjuk a galuskát, és felfőzzük.
Petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
recept forrása: Saját recept