Nálunk mindenki szereti a toroskáposztát, kivéve én. Nem tartom magam túlságosan válogatósnak, és vegetáriánus sem vagyok, de nem igazán rajongok a húsért. Persze vannak kivételek, egy marhapörköltnek, vagy a sztroganov csirkének nem tudok ellenállni! A toroskáposztában viszont a húst nem szeretem valamiért. Így, amikor mindenki jóízűen eszi körülöttem, én pirítok magamnak hozzá kenyeret és a savanyú káposztával együtt, hús nélkül eszem. Félreértés ne essék, anyukám természetesen ezt az ételt is istenien készíti, az is ezt bizonyítja, hogy mindenki felvillanyozódik, mikor ez a fogás készül a konyhában!
A recept elkészítéséhez szükséges zöldségeket, illetve a fűszer paprikát is megtalálják kínálatunkban!
HOZZÁVALÓK: 6 FŐRE
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 150 PERC
- 1,30 kg savanyú aprókáposzta
- 1,5 kg hús (sertéslapocka, de mi szeretjük bőrös malachúsból is)
- 2 teáskanál sűrített paradicsom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál piros arany
- csemege fűszerpaprika
- zsír
- só, bors
Elkészítés:
A húst nagyobb kockákra vágjuk, forró zsíron fehéredésig megforgatjuk, majd vizet adunk hozzá és lefedve pároljuk. Majd mikor félpuha, levesszük a fedőt, megsózzuk és szép pirosra, zsírjára lesütjük. A visszamaradt zsiradékon megfonnyasztjuk a kockára vágott hagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott fokhagymát, a tűzről levesszük és megszórjuk pirospaprikával, sóval, borssal, illetve hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a piros aranyat.
Ha túl savanyúnak találjuk a káposztát, akkor ki lehet mosni, de ez mindenkinek az ízlésére van bízva. A káposztát hozzáadjuk a hagymás alaphoz, átforgatjuk, majd kb 2,5 dl vizet öntünk alá, és fedő alatt pároljuk. A család úgy szereti, ha a káposzta félig roppanós marad.
Tejföllel, friss kenyérrel tálalhatjuk.
recept forrása: Saját recept