Ez egy nagyon gyors és egyszerű recept, amit a mi kis háziasszonyunk általában szombatonként ebédre készít el a családnak. Valamiért ezt a levest nem tudjuk megunni – ahogy a vasárnaponként „kötelező” húslevest sem – , de mégis ezt megelőzendő kitalálta, hogy ne csak szimplán reszelt sajttal és pirított kenyérkockával együk, hanem vitt bele egy csavart, és csodálatos sajtchipseket varázsol már egy jó ideje a fantasztikus krémlevese mellé az asztalunkra.
Ha esetleg kedvet kapott ehhez a recepthez, és Ön is elkészítené akár a szombati ebédre, akkor az ehhez szükséges hagymákat megtalálja kínálatunkban!
HOZZÁVALÓK: 4 FŐRE
FŐZÉSI IDŐ: 60 PERC
Krémleveshez:
- 2 db közepes vöröshagyma
- 1 db póréhagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1,5 liter húsalaplé
- 4 dkg vaj
- 1,5 dl tej
- 0,5 evőkanál rántás
- 1 csipet cukor
- só, bors
Feltéthez:
- 2 szelet kenyér felkockázva és megpirítva
- 15 dkg sajt reszelve (legjobb a parmezán sajt, de mindenképpen kemény sajt legyen)
A krémleves elkészítése:
A vajat felolvasztjuk, a hagymákat felkarikázzuk, és hozzáadjuk a vajhoz, majd aranyszínűre karamellizáljuk. Felengedjük a húsalaplével, majd felfőzzük. Leszűrjük, és a hagymát összeturmixoljuk, majd visszaöntjük az alapléhez. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük. Ha felfőtt, rántással sűrítjük, majd a tejet hozzáadva kiforraljuk, hogy elveszítse a rántás ízét.
A pirított kenyérkockákkal és a sajtchipssel együtt tálaljuk.
A sajtchips elkészítése:
A sajtot lereszeljük, magvakkal, bazsalikommal, sóval, borssal ízesíthetjük. A reszelt sajtból halmokat formázunk, és sütőpapírra tepsibe helyezzük. Legalább 4 ujjnyira helyezzük el őket egymástól. Sütőben grillfokozaton pirítsuk, vagy ha erre nincs lehetőség akkor 200 fokra előmelegített sütőben. Ha aranybarna színűek, akkor kivesszük őket a sütőből és hagyjuk kihűlni. A kihűlés után késsel óvatosan leválasztjuk a sütőpapírról.
recept forrása: Saját recept