Egy hete édesanyámmal elmentünk a szokásos élelmiszer-beszerző körutunkra. Megkérdeztem tőle, hogy mi lesz az ebéd vasárnap? Azt mondta nem fogok örülni, de sörtésztás nyársat szeretne készíteni. Kivételesen nem volt igaza, mivel nagyon is örültem, ugyanis imádom a sörtésztás nyársat. Úgyhogy ismét egy olyan vasárnapunk volt, amikor az ebéd végén mindenki jóllakottan dőlt hátra, hiszen természetesen isteni volt minden. Ja hogy mi az a minden? Igen, ahogy lentebb láthatják leírtam, hogy akár sült krumplival, rizzsel, salátával, vagy sült paprika salátával is fogyaszthatjuk. Tudni kell, hogy édesanyám semmit nem apróz el, mind a négyet elkészítette, sőt még egy laza kis tartármártást is összedobott hozzá.
A hozzávalókat megtalálják kínálatunkban, próbálják ki, nem fognak csalódni! Jó étvágyat kívánunk hozzá!
HOZZÁVALÓK: 4 FŐRE
ELKÉSZÍTÉS: 1 ÓRA 30 PERC
- 60 dkg csirkemell filé
- trikolor paprika
- 15 dkg főtt császárszalonna (nem füstölt)
- 1 db póréhagyma
- 20 dkg gomba (barna csiperkével a legfinomabb)
- só, bors
- rablóhúshoz való fapálcika
- olaj a sütéshez
A sörtésztához:
- 10 dkg liszt + egy kevés liszt a panírozáshoz
- 1 db tojás
- 1-1,5 dl világos sör
- só
Elkészítés:
A csirkemellet, a császárszalonnát, és a paprikát 2-3 cm-es kockákra, a gombát cikkekre, a póréhagymát pedig karikákra vágjuk. Felváltva nyársra tűzzük, majd megpergetjük sóval, borssal. Mindeközben felhevítjük az olajat.
Kikeverjük a sörtésztát. A hozzávalókból palacsintatészta sűrűségű masszát készítünk, melyhez a tojásfehérjét kemény habbá verve adjuk hozzá.
A nyársakat előbb lisztbe, majd pedig a sörtésztába forgatjuk, és forró olajban kisütjük.
Sült krumplival, rizzsel, salátával vagy akár sült paprika salátával is kínálhatjuk.
recept forrása: Saját recept