Mi lehetne annál egészségesebb reggeli, mint egy nagy tányér zabkása, tele friss, ropogós gyümölcsökkel és magvakkal? Szerintem minden reggelt, mindenkinek így kellene kezdenie, annak ellenére, hogy sajnos én sem teszem meg ezt. A hétköznapok rohanásában örülök, ha munka előtt sikerül leküzdenem 2 dl barackos joghurtot. Viszont hétvégén elengedhetetlen, hogy reggelire zabkását egyek. Lényegében a lehetőségek tárháza végtelen, bármilyen gyümölcsöt, magvat, bogyót beledobhatunk, amit szeretünk, minél színesebb, annál jobb. A zabkásának persze több elkészítési módja is van, én rögtön kettőt is megosztanék Önökkel.
Szerintem mindenképpen próbálják ki, nem csak hogy eltelít, tehát biztos, hogy nem éhezünk meg ebédig, de feltölt energiával, és hihetetlenül egészséges.
MELEG ZABKÁSA
HOZZÁVALÓK: 1 FŐRE
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 15 PERC
A zabpelyhet a sóval egy kis lábasba tesszük, hozzáadjuk a vizet és a tejet. Alacsonyabb lángon gyakran kevergetve kását főzünk belőle. Majd a kiválasztott gyümölcsöket, magvakat a tetejére halmozzuk, és mézzel megcsorgatjuk.
Kizárólag melegen fogyasszuk!
HIDEG ZABKÁSA
HOZZÁVALÓK: 1 FŐRE
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 PERC
Az alapanyagokat alaposan összekeverjük egy kis tálban, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük. A gyümölcsöt és a magvakat fogyasztás előtt szórjuk a tetejére.
recept forrása: Saját recept