A helyzet az, hogy ezt az ételt most szombaton készítettük el először. Kb. 1,5-2 hete találtam az interneten a receptet, és mikor megláttam, tudtam, hogy nekem ezt meg kell kóstolnom. Olyannyira rápörögtem, hogy már az én legkedvencebb kolléganőmet is megőrjítettem vele. Így hát elhatároztuk mindketten, hogy én itthon édesanyámmal elkészítem szombaton, ő pedig a hétvégi családi bulijukra csinálja meg többek között ezt az ételt. Sajnos nála elmaradt, de nekünk szerencsére részünk volt ebben a fantasztikus élményben, amit ez a fogás nyújtott.
A kolléganőmnek, vagyis drága barátnőmnek ezúton is üzenem, hogy bár most nem volt alkalma rá, de mindenképpen készítse el, mert nagyon finom.
Önök pedig bátran próbálják ki, ha különleges íz világra vágynak a szürke hétköznapokban!
A hozzávaló zöldségek, gyümölcsök pedig megtalálhatók kínálatunkban.
HOZZÁVALÓK: 4 FŐRE
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 40 PERC
- 70 dkg csirkemell filé
- 2 fej brokkoli
- 3 db sárgarépa (lehetőleg új répa)
- 1 db kaliforniai paprika
- 3 db narancs (lehetőleg szép héjú, mert nem csak a levére, hanem a héjára is szükség lesz)
- ízlés szerint szójaszósz
- ízlés szerint méz
- 1 evőkanál rizsecet
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 cm-es darab gyömbér
- 1 púpos evőkanál étkezési keményítő
- újhagymaszár
- olíva olaj
- szezámmag
- só, bors
Elkészítés:
A csirkemellet felvágjuk nagyobb kockákra, és olíva olajon enyhén arany barnára pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és egy kis tányérba kiszedjük. Forrásban lévő vízbe beledobjuk a nagyobb darabra szétszedett brokkolikat, a felkarikázott répával, majd ha újból forr a víz, kiszedjük őket, és a felcsíkozott paprikával együtt serpenyőben olíva olajon pár perc alatt összeforgatjuk. Végül ezeket is kiszedjük egy újabb tányérra. Ugyanebbe a serpenyőbe beleöntünk ízlés szerinti mennyiségben szójaszószt, mézet, 3 narancs levét, 1 narancs lereszelt héját, 1 evőkanál rizsecetet, 2 gerezd reszelt fokhagymát, a reszelt gyömbért, és az étkezési keményítőt. Sűrű kevergetés mellett megvárjuk, míg egy kicsit ez a szósz összekapódik. Végül pedig a csirkét összekeverjük a narancsos szósszal.
A zöldségre ráhalmozzuk a narancsos csirkét, szezámmaggal, és újhagymaszárral megszórjuk.
recept forrása: Goodful